Michael Caine podržava konzervativce

[picapp align=”left” wrap=”false” link=”term=Michael+Caine&iid=8142407″ src=”c/b/c/0/The_Princes_Trust_42e1.jpg?adImageId=12223278&imageId=8142407″ width=”234″ height=”348″ /]

Ugledni britanski glumac Sir Michael Caine je na današnjoj pres-konferenciji rame uz rame s Davidom Cameronom objavio kako će na ovim izborima podržati Konzervativnu stranku. Kao jedan od razloga je naveo i Cameronove planove za uvođenje tzv. nacionalne službe – odnosno britanski ekvivalent nekadašnjeg civilnog služenja vojnog roka u evropskim državama. Caine, koji je odrastao u sirotinjskoj državi i kao dječak bio član ulične bande tvrdi da ga je upravo obavezna vojna služba uspjela odvesti “na pravi put”, odnosno da bi Cameronov prijedlog za nešto slično – iako na dobrovoljnog bazi – mogao pomoći Britaniji da pokuša riješiti sve ozbiljniji problem maloljetničkog kriminala.

Caine, inače, uživa reputaciju “kameleona” kada su u pitanju politička uvjerenja. 1970-ih je javno iskazao podršku konzervativcima Margaret Thatcher, a kao glavni razlog je naveo prevelike poreze koje je nametala tadašnja laburistička vlada. 1990-ih je pak počeo podržavati laburiste, a kao razlog naveo to da su “konzervativci predugo na vlasti”.

Caine je podršku Cameronu obrazložio i “očajem”, odnosno zaključkom da je stanje u Britaniji nakon 13 godina laburističke vladavine tako loše da se jednostavno mora riskirati i “nekom drugom dati prilika”.

Caineova podrška konzervativcima će biti dobra vijest za Camerona, ali će bez svake sumnje u medijskom smislu biti brzo “pokopana” zahvaljujući njegovim kolegama, odnosno pjevačima, TV-voditeljima i drugim ličnostima iz svijeta zabave koji bi se trebali izjasniti za laburiste i liberalne demokrate.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)